Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem Octavi I z 2004 1.6 MPI (BFQ)
Mam problem z tempomatem albo nie potrafie go uruchomic albo nie dziala.
Manetke mam taka jak na zalaczonym zdjeciu
Probowalem roznych kombinacji, wciskanie przycisku SET (dlugo i krotko), przelaczanie w lewo (+) (krotko i dlugo) - nic sie nie dzieje - po zwolnieniu nogi z gazu samochod zwalnial.
Troche poczytalem na temat tempomatow na forum i stwierdzilem, ze byc moze manetka jest zasyfiona. Probowalem ja rozebrac zgodnie z instrukcja z tego linku
niestety wydaje mi sie, ze ta moja manetka inaczej sie rozbiera bo nie dalo rady jej otworzyc .
Nie mam VAG wiec nie mam mozliwosc stwierdzenia czy manetka dziala czy nie.
Czy moze ktos rozbieral taka manetke ? a moze ja jestem pipa i nie potrafie tego uruchomic ?
Od kilku dni jestem posiadaczem Octavi I z 2004 1.6 MPI (BFQ)
Mam problem z tempomatem albo nie potrafie go uruchomic albo nie dziala.
Manetke mam taka jak na zalaczonym zdjeciu
Probowalem roznych kombinacji, wciskanie przycisku SET (dlugo i krotko), przelaczanie w lewo (+) (krotko i dlugo) - nic sie nie dzieje - po zwolnieniu nogi z gazu samochod zwalnial.
Troche poczytalem na temat tempomatow na forum i stwierdzilem, ze byc moze manetka jest zasyfiona. Probowalem ja rozebrac zgodnie z instrukcja z tego linku
niestety wydaje mi sie, ze ta moja manetka inaczej sie rozbiera bo nie dalo rady jej otworzyc .
Nie mam VAG wiec nie mam mozliwosc stwierdzenia czy manetka dziala czy nie.
Czy moze ktos rozbieral taka manetke ? a moze ja jestem pipa i nie potrafie tego uruchomic ?
Komentarz